Acind

Nazad

Adriatic New Neighbourhood Programme/INTERREG/CARDS-PHARE

Naziv projekta: ACInD – Adriatic Co-operation for Industrial Development

Program: Adriatic New Neighbourhood Programme/INTERREG/CARDS-PHARE

Lokacija: Ferara, Regija Emilija Romanja; Peskara, Regija Abruco; Leće, Regija Apulija; Regija Friuli Venecija Đulija; Tuzla, BIH; Skutari, Albanija; Subotica, Novi Sad, Vojvodina; Zagreb, Hrvatska.

Partneri: Opština Ferara, Italija; Opština Leće, Italija; Opština Kodroipo, Italija; Agencija za promociju investicija SIPRO, Ferara, Italija; INFORMEST, Italija; Agencija za lokalno ekonomski razvoj, TEULEDA, Skadar, Albanija;Udruženje za razvoj NERDA, Tuzla Bosna i Hercegovina; Udruženje preduzetnika, Zagreb, Hrvatska; Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons d.o.o. Novi Sad; Regionalni centar za razvoj MSPP Subotica.

Cilj: Cilj projekta je da se da doprinos realizaciji ciljeva koji su identifikovani u Lisabonskoj strategiji EU, a odnose se na podsticanje industrijskog razvoja na teritorijama koje su obuhvaćene projektom. Drugi cilj je da se doprinese skladnom razvoju uključenih područja i jačanju ekonomske, socijalne i lokalne kohezije. Ovaj proces će se sprovoditi kroz prekograničnu saradnju i realizaciju aktivnosti za poboljšanje lokalnih ekonomskih i socijalnih uslova.

Rezultati: 3 studije i analize industrijskih zona kroz „Upitnik“, sa ekonomske, tehnološke i ekološke tačke gledišta; 7 pilot projekata u industrijskim zonama i tehnološkim parkovima, u sledećim sektorima: 3 zasnovana na znanju, 2 u upravljanju energetskom efikasnosnošću, 2 u upravljanju životnom sredinom i 2 studije izvodljivosti za realizaciju novih lokacija (1 industrijska lokacija i 1 tehnološki park)

Vrednost: 107.650,00 EUR

Detaljnije: http://acind.progetti.informest.it/