23.03.2011. – B2B u Rimu u okviru projekta PRICES

Agencija za razvoj malih I srednjih preduzeća “Alma Mons” d.o.o. iz Novog Sada u saradnji sa italijanskim partnerima, učestvuje u projektu PRICES kojeg finansira italijanska Vlada, a koji se bavi jačanjem saradnje između italijanskih i srpskih preduzeća.

U okviru ovog projekta 23. marta 2011. godine, organizovana je i  poseta naše privredne delegacije gradu Rimu i manifestaciji PRICES “Bussiness cooperation”. Učesnici ovog događaja su bili Italija – Region Lazio, Albania-Region Scutari i Srbija-Regioni Vojvodina, Šumadija i Pomoravlje.

U delegaciji privrednika iz Vojvodine su učestvovali – Pavičić Dalibor – “Karin Komerc”, Aleksandar Branković – “Milinković Kompany”, Jelena Popović – “Magrathea”, Ksenija Vlaović i Tomislav Vlaović – “Futura”, Danijel Mihajlović –“ Insist Elektrik”.

Srpski privrednici imali su prilike da kroz B2B sastanke uspostave kontakt sa italijanskim preduzećima, razmene svoje ideje i planove u cilju uspostavljanja poslovne saradnje.

Pored srpskih privrednika poseti su se pridružili i institucionalni predstavnici: g-din. Silvester Vas, predsednik Nacionalne asocijacije preduzetnika iz Ade, gđa Milica Vračarić, predsednik upravnog odbora Alma Mons, gdja Jasminka Luković-Jagličić direktor regionalne agencije REDASP iz Kragujevca, predstavnici agencije TAULEDA iz Albanije, direktor agencije Sviluppo Lazio, predstavnici regiona Puglia, Ministarstva spoljnih poslova Italije, Gradonačelnik Skadra, Albanija kao i zamenik ministra poljoprivrede Albanije. Na sastancima je razgovarano o rezultatima saradnje u okviru projekta PRICES i naznačeni pravci dalje saradnje.

 

Pokrovitelji skupa su bili Ministarstvo spoljnih poslova Republike Italije, Ministarstvo za ekonomski razvoj Republike Italije, region Piemonte, Lazio i Puglia.

Agencija Alma Mons nastavlja svoje aktivnosti na projektu PRICES koje će između ostalog podrazumevati i organizaciju novih B2B sastanaka kao i učešće na sličnim manifestacijama.

Nema komentara

Dodaj komentar

9 + 4 =