20.04.2012. Privredna delegacija Alma Mons-a na B2B susretima u Veneciji

Stvaranje, jačanje i poslovno povezivanje klastera nautičke industrije i sektora brodogradnje jadranske regije više nije samo san malih i srednjih preduzeća koje posluju u ovoj oblasti. 20. aprila u Veneciji, u okviru Sajma nautike,  je održan prvi zajednički sastanak predstavnika najvećih kompanija iz navedenog sektora kojem su prisustvovali i predstavnici iz Srbije. Projekat je osmišljen tako da poboljša i unapredi  inovacione mogućnosti kompanija kroz saradnju regionalnih proizvodnih sistema, stvori  poslovne prilike i unapredi istraživanje tržišta za mala i srednja preduzeća  Jadranskog područja. Osim direktnih poslovih subjekata, u cilju njegove efikasnije realizacije,u projekat će biti uključene i druge organizacije: institucije, agencije, poslovna udruženja, inovacioni centri, obrazovne institucije i svi oni koji svojim potencijalima mogu doprineti efikasnijem poslovanju u ovoj oblasti.

Prvom B2B sastanku u Veneciji u organizaciji Regionale agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons d.o.o., prisutvovale su kompanije:

 

ANKER Novi Sad, Andrija Bozoki
AQUADYN Novi Sad, Nebojša Ekmečić
INSIST ELEKTRIK Novi Sad, Đorđe Kanazir
INTERBROD Bajmok, Branislav Vujnović
SALT&WATER Novi Sad, Svetlana Mojić
SR DAM Zrenjanin, Dušan Damjanović
TOTAL Sombor, Tomislav Bošnjak

 

Rezultati B2B sastanaka:

Iako su ostvareni tek prvi kontakti, rezultati nisu izostali. Ostvareni kontakti obećavaju, a poslovni razgovori su se kretali od ponude i razmene usluga u brodogradnji i pratećoj industriji, preko ispitivanja mogućnosti investiranja stranih kompanija u Srbiji i unapređenja tehnološkog ciklusa proizvodnje, pa do projektovanja plovila i enterijera.

 

Naravno, ovo je tek početak povezivanja i saradnje u regionu Jadrana i to u godini koja treba da označi izlazak nautičke industrije iz višegodišnje krize. Osim navedenih prisutnih kompanija, u inicijativu formiranja udruženja/klastera se mogu uključiti svi zainteresovani u ovoj oblasti.
Više informacija na www.clusterclub.eu.

 

Galerija: 

Nema komentara

Dodaj komentar

9 + 3 =