Mentoring za bolje poslovanje

Nacionalna agencija za regionalni razvoj poziva mala i srednja preduzeća i preduzetnike da se prijave za besplatnu podršku u vidu mentoringa, koji podrazumeva sveobuhvatnu podršku preduzećima koja se nalaze u presudnom trenutku za razvoj ili opstanak sa ciljem prevazilaženje trenutne situacije. Evaluacije korisnika mentoringa u prethodnim godinama pokazale su da zahvaljujući ovoj usluzi MSPP korisnici ostvaruju u proseku 10% povećanja prodaje, profita i broja zaposlenih.

Pravo da se prijave imaju privredni subjekti koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga, koji su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu i izmirili su obaveze po osnovu poreza i doprinosa. Na raspisani konkurs mogu da se prijave i preduzetnici koji posluju i kraće od godinu dana. Rok za prijavu je 6. maj 2014.godine.

Na osnovu prijava, biće odabrano 100 preduzetnika i preduzeća kojima će biti pružena besplatna usluga mentoringa u trajanju od 50 sati, do kraja novembra 2014. godine.

Svi zainteresovani za dodatne informacije mogu se obratiti Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj, kao i regionalnim agencijama u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Rumi, Beogradu, Požarevcu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Novom Pazaru, Nišu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru, Kruševcu i Lajkovcu.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj je standardizovala uslugu mentoring za privredne subjekte u okviru projekta „Institucionalizacija mentoringa kao usluge za MSPP“, finansiranog od strane Vlade Japana kroz Japansku agenciju za međunarodnu saradnju. Dalje unapređenje usluge nastavljeno je kroz novi trogodišnji projekat „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSPP u zemljama Zapadnog Balkana – Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori“, čija druga komponenta jeste podrška u uvođenju sistema standardizovane usluge mentoring u Bosni i Hercegovni i Crnoj Gori na osnovu modela u Srbiji.

Javni poziv i obrazac prijave možete preuzeti odavde, ali ga možete videti i na linku:

http://narr.gov.rs/index.php/Info/Konkursi/Javni-poziv-Mentoring-za-100-novoosnovanih-i-postojecih-MSPP

Javni poziv.doc
Obrazac-1-Prijava.doc

Nema komentara

Dodaj komentar

10 + 7 =