24.-25.10.2012. Početna konferencija u Pečuju.

Predstavnici regionalne agencije Alma Mons prisustvovali su dvodnevnoj konferenciji u okviru App4inno projekta, na kojoj su predstavljeni svi članovi uključeni u projekat i njihove aktivnosti.

Prvog dana je sve prisutne pozdravila organizacija koja je bila domaćin – STRIA. Zatim su predstavnici Veneto Agricoltura koji su vodeći partneri na projektu takođe pozdravili sve prisutne a posebno sve partnere koji su se odazvali pozivu, i potom su predstavili ceo projekat.

Kasnije je usledilo kratko predstavljanje istraživanja koje se bavi inovacijama u oblasti poljoprivrede i poljoprivredno-prehrambene industrije. Ovu prezentaciju su održali gospodin Alessandro Censori (ispred Veneto Agricoltura) i gospodin Zsolt Polereczki (sa Univerziteta u Kaposvaru).

Posle kraće pauze, usledio je govor gospođe Lucie Brusegan (ispred STARTERa), koja je govorila o generalnim pitanjima vezanim za realizaciju projekta.
Usledila je prezentacija problema na prvom radnom paketu (WP1) i bitnih elemenata za implementaciju projekta. Potom su predstavljene funkcije i zadaci Upravnog odbora projekta kao i članovi. Nakon čega su usledile prezentacije ostalih radnih paketa.

Drugi dan je otvoren „Pitanjima i odgovorima“ gde su svi prisutni imali priliku da postave pitanja u vezi svojih zadataka na projektu. Kada su rešeni svi problemi raspravljalo se o pitanjima menadžmenta i finansiranja projekta.
Iz Srbije, sastanku su prisustvovali predstavnici sledećih projektnih partnera:

  • PSA – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Novi Sad
  • FINS – Institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu
  • Alma Mons – Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Novi Sad

Nema komentara

Dodaj komentar

10 + 8 =