2.-4.10.2013. Sastanak projektnih partnera u mestu Drama, Grčka

Predstavnica Regionalne agencije Alma Mons, Ana Lazarević je u okviru projekta APP4INNO boravila u Grčkoj, u mestu Drama, od 02.10. do 04.10.2013. godine, na sastanku projektnih partnera.

Cilj sastanka: Kratke prezentacije izabranih pilot ideja svih partnera, diskusija oko radnog paketa WP5 (delova 2 i 3), pružanje usluga kroz platformu projekta, diskusija oko budžetskih stavki, kao i kako da se efikasnije sprovedu komunikacione aktivnosti i kako učiniti projekat vidljivim svim zainteresovanim licima i ciljnim grupama.

Rezultat sastanka: Sastanak je održan u prostorijama Privredne komore Drama (Grčka).
Na sastanku partnera, sve prisutne je pozdravio predsednik Privredne Komore Drama mr Stefanos Georgiadis, koji je svim predstavnicima projektnih partnera poželeo dobordošlicu i ugodan boravak u Grčkoj. Nakon predstavnika domaćina radni deo sastanka je otvorio predsedavajući vodeći partner Veneto Agicolutra, koji je započeo dnevni red sastanka aktuelnim temama u okviru radnih paketa, koji su trenutno u realizaciji. Diskutovalo se o radnim paketima 2, 3 i 5 (WP2, WP3 i WP5), a najvise reči je bilo u vezi WP5, planiranja naučnih tura, seminara u datim oblastima i webinara.

Svi prisutni partneri su bili zainteresovani da što više informacija dobiju u vezi pomenutih radnih paketa, kako bi što bolje realizovali pomenute aktivnosti. Svako u skladu sa svojim direktnim ili indirektinim učešćem. Diskusija je nastavljena sa temom potrošnje sredstava po budžetu projetkta. Svako od prisutnih projektnih partnera je izneo svoje viđenje i problematiku potrošnje budžeta po planu aktivnosti.

Na kraju sastanka predstavljen je detaljan plan WP6 od strane vodećeg partnera.
Nakon radnog dela sastanka usledila je večera svih partnera na projektu i njihovih predstavnika uz prijatno druženje.

Iz Srbije, sastanku su prisustvovali predstavnici sledećih projektnih partnera:

  • PSA – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Novi Sad
  • FINS – Institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu
  • Alma Mons – Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Novi Sad

Nema komentara

Dodaj komentar

1 + 2 =