Evropski pomorski dan, Bari, Italija

Direktorka regionalne agencije Alma Mons boravila je u Italiji gde je „Autorita Portuale del Levante“ bio domaćin nacionalnog događaja u luci Bari – „Evropski pomorski dan 2014“ .

Tokom čitavog dana, pomorski putnici, turisti, kruzeri, porodice i radoznali mogli su posetiti „BlueMarket“ u zoni luke. Zanatski i lokalni proizvodi iz celog Pulja su bili prikazani na štandovima kako bi predstavili teritoriju i poli-funkcionalnost prostora unutar luke.

U okviru Pomorskog dana organizovana je promocija „Inovacije, znanje i tržišta u pomorskoj privredi 2020: uloga evropskih projekata u većoj održivosti transportne mreže“. Na ovom događaju je učestvovalo oko 50 partnera, predstavnika projekata koje finansira EU.

Levante luka je domaćin događaja gde je predstavljeno 11 projekata finansiranih od strane Evropske zajednice u oblasti pomorskog saobraćaja i privrede o IPA jadranskim fondovima. SEE, INTERREG Grčka-Italija, Marko Polo II, Med, ENPI Med i Horizon 2020, su se smenjivali u cilju da objasne kako radna mesta mogu biti kreirana i u pomorskoj industriji.

Unapređenje lučkog i saobraćajnog sektora kroz tehnologije i učešće u EU, zahteva saradnju sa lokalnim preduzećima.

U Bariju je 20.5.2014. održan sastanak Upravnog odbora projekta i sastanak svih partnera.

Nema komentara

Dodaj komentar

4 + 3 =