Javna rasprava

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je započelo sprovođenje javne rasprave o Predlogu Strategije razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015-2025. godine prema programu odobrenom od strane Vlade Republike Srbije.
Strategijom razvoja vodnog saobraćaja u Republici Srbiji utvrđuje se stanje u ovoj oblasti saobraćaja, uspostavlja se koncept razvoja infrastrukture i transporta, definišu se dugoročni i oročeni ciljevi razvoja transportnog sistema i akcioni plan za njihovu realizaciju, a imajući u vidu potrebu za održivim razvojem transporta u Republici Srbiji. Smernice za takav razvoj postavljene su na nivou celog sistema i bazirane su na principima bezbednosti kao i primeni savremenih tehnologija.
Javna rasprava o Predlogu strategije razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije sprovodi se u periodu od 1. do 30. septembra 2014. godine.
Javnu raspravu o Predlogu strategije razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015-2025. godine, organizovaće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u formi prezentacije i rasprave o Predlogu strategije.

Javna rasprava će se održati u sledecim terminima:

  1. 2. septembra 2014. godine u Donjem Milanovcu, u prostorijama hotela „Lepenski Vir”, ul. Radnička bb, od 12 do 14 časova.
  2. 5. septembra 2014. godine u Senti, u prostorijama Opštine Senta, Glavni trg 1, od 12 do 14 časova.
  3. 16. septembra 2014. godine u Sremskoj Mitrovici u prostorijama Gradske uprave Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija 13, od 11 do 13 časova.
  4. 23. septembra 2014. godine u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine, ul. Hajduk Veljkova 11, od 11 do 13 časova.
  5. 25. septembra 2014. godine u Beogradu, u hali 1 Privredne komore Srbije u Beogradu, ul. Resavska br. 13-15, od 14 do 16 časova.

Pstupkom javne rasprave, u planiranim terminima, rukovodiće pomoćnik ministra, g. Leposava Sojić sa saradnicima koji su učestvovali u izradi Predloga strategije iz Odeljenja za vodni saobraćaj MGSI, Direkcije za vodne puteve, Uprave za utvrđivanje sposobnosti za plovidbu, Agencije za upravljanje lukama i profesorima Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Po okončanju postupka javne rasprave Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će analizirati sve sugestije, predloge i primedbe i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi, odnosno pripremiti konačnu verziju Predloga strategije za razmatranje na sednici Vlade.

Nema komentara

Dodaj komentar

6 + 8 =