Tavankut

03.06.2011. u Tavankutu održana je radionica na kojoj su prisustvovali predstavnici Razvojne agencije Alma Mons, kao i rukovodioci i saradici na “APPLE-NET2” projektu. U ime nosioca projekta sa srpske strane – Poljoprivredni fakultet Novi Sad i proizvođači iz Sribje (Vojvodine).

Nakon reči dobrodošlice od strane organizatora festivala krenula su predavanja predviđena tog dana. Prvi deo radionice je bio vezan za predavanja u osnovnoj školi „Matija Gubec” Pored predavanja koja su odražana tog dana, drugi deo radionice je bio vezan za obilazak festivala voća i obilazak zasada jabuke Tatjane Horvat.

Predavanja koja su bila tog dana su: Prof dr Keserović „Proizvodnja jabuke u 2012. godini, problemi i kako ih prevazići u narednom periodu“ doc.dr Nenada Magazina na temu „Bor u ishrani jabuke”; Dipl.ing. Marija Milenković Kolundžija: „Suzbijanje grinja na jabuci; AVITAL D.O.O: „Navodnjavanje i prihrana jabuke“ . Prored predavanja proizvođači su bili u mogućnosti da postave mnogobrojna pitanja vezana za proizvodnju jabuke.

Nema komentara

Dodaj komentar

10 + 3 =