Nagrade i priznanja ženama ratarima

Dana 16. januara, na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, održana je svečanost na kojoj je pet uspešnih žena poljoprivrednica, koje se bave ratarskom proizvodnjom na svojim gazdinstvima, primilo specijalna priznanja za uspeh u ovom poslu.

„To nije ni malo lak i jednostavan posao i zato smo još više ponosni što su žene odlučne da preuzmu toliku odgovornost, obavezu i rizik na sebe. Ovde nagrađene žene služe za primer i svim drugim ženama u seoskim sredinama i mogu da se ugledaju na njih“ – rekao je dekan prof. dr Milan Popović i izrazio uverenje da će ovaj događaj postati tradicija Poljoprivrednog fakulteta.

Docent dr Dragana Latković izjavila je da je danas u Srbiji više od 128.679 žena upisano u registar poljoprivrednih gazdinstava, od toga 37.750 je u Vojvodini. „To je velika snaga, bez razlike da li je reč o zajedničkom domaćinstvu ili samostalnom poslu. Danas nema ni jedne fabrike sa toliko zaposlenih.“ – navela je prof. dr Latković.

Na konferenciji za medije govorili su i: predsednik Asocijacije poljoprivrednika iz Novog Sada Miroslav Kiš, predstavnik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Sremske Mitrovice Zlatan Đurić, predstavnik Udruženja „Novoseljanski paori“ iz Banatskog Novog Sela- gospodin Ardeljan Sorin, kao i dipl. inž. Zoran Popović, saradnik u opštinskoj upravi Bečej na poslovima za poljoprivredu.

Nagrađene žene ratari su: Marija Mozeš iz Bečeja, Marijana Plavšić iz Bačke Palanke, Sabo Nađ Žužana iz Bečeja, Zora Malajmare iz Banatskog Novog Sela i Stanija Rogulja iz Čalme.

*preuzeto iz lista „Gazdinstvo“, januar 2015. godine, broj 96/II

Nema komentara

Dodaj komentar

5 + 4 =