11.- 12. oktobar 2010. – U prostorijama Alma Monsa 12. Oktobra održan je međunarodni seminar pod nazivom “Mogucnosti razvoja ženskog preduzetništva, socijalne saradnje, prečićavanja otpadnih voda, reciklaže papira, obnovljive energije i biogasa u Novom Sadu“

Alma Mons doo. zajedno sa svojim italijanskim partnerom IAL-om iz Pordenonea u okviru saradnje AP Vojvodine i Friuli Venecije Djulije organizovala je seminar pod nazivom : “Mogucnosti razvoja ženskog preduzetništva, socijalne saradnje, prečićavanja otpadnih voda, reciklaže papira, obnovljive energije i biogasa u Novom Sadu“.

Sastanak u Alma Monsu

Sa italijanske strane bili su prisutni predstavnici 3 kompanije koje se pretežno bave javnim uslugama, zapošljavaju socijalno marginalizovane grupe a nastale su transformisanjem javnih preduzeća u privatna. Ova italijanska preduzeća imaju želju da u Novom Sadu i okolini pronadju domaće firme sa kojima bi mogle da uspostave poslovnu saradnju. Od domaćih preduzeća i institucija na ovom uspešnom sastanku prisustvovali su predstavnici: DP DES iz Novog Sada, ABC iz Kucure, Hidroinvest iz Novog Sada, Predstavnici novosadske Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj, predstavnici Pokrajinskog informativnog centra za standardizaciju poslovanja i sretifikaciju, gdja Mirjana Pantelić Sekretarka unije preduzeća Srbije koja zapošljavaju ivalidna lica. Posle radnog dela sastanka privredna delegacija iz Italije posetila je pogone DP DES iz Novog Sada.

 

Nema komentara

Dodaj komentar

2 + 4 =